ESPOON HIIHTOSEURA RY

EHS Facebook

Hiihtäjien Urheilukoulun päätöskerran (19.6.) juoksurataosuus. Aurinko paistaa ja hiki virtaa lasten ja vanhempien suorittaessa innolla yhteistä liikuntatehtäväänsä!😊 ...

View on Facebook

"Aivan loistava avaus Espoon Hiihtoseuralta", oli yksi eilen päättyneen ja laatuaan ensimmäisen Hiihtäjien Urheilukoulun palautekierroksen kommenteista. Uudella perheurheilukoulu-konseptilla järjestetty parin kuukauden juoksupainotteinen ja monipuolisiin liikuntavalmiuksiin keskittyvä urheilukoulu sisälsi lapsille ja vanhemmille niin omia kuin yhteisiäkin liikuntaosuuksia. Lasten ohjelmassa hyödynnettiin myös SUL:n Junior Juoksukoulu -oppeja ja yleisurheiluratoja, ja vanhemmillekin annettiin juoksuopetuksen tehopaketti.

Päätöskerran "Olympialaisissa" kerrattiin ja testattiin kevään aikana opittuja taitoja ja valmiuksia - perheiden päästessä itse suunnittelemaan, järjestämään ja ohjaamaan oman liikuntatehtävänsä muille osallistujille. Teemoina olivat juoksurata, koordinaatiot ja ketteryys, lihaskunto, liikkuvuus sekä hypyt ja loikat. Näihin aurinkoisiin tunnelmiin hyvää ja treenirikasta kesänjatkoa!😎🌞🏃
...

View on Facebook

Lasten hiihtokoulu


 

lasten_hiihtokoulu7-11-2016_ehs_ryhmakuva

 

 

ESPOON HIIHTOSEURAN HIIHTÄJIEN URHEILUKOULU KEVÄÄLLÄ 2017

EHS:n järjestämä Hiihtäjien Urheilukoulu lapsille ja heidän vanhemmilleen alkaa Leppävaarassa keskiviikkona 19.4.2017 klo 18.00, tervetuloa mukaan!

Lue alla olevat ohjeet ja ilmoittaudu mukaan uuteen urheilukouluun ilmoittautumislinkin kautta.

Urheilukoulun ilmoittautumislinkki: Ilmoittautuminen

 

Lasten urheilukoulu on myös perheurheilukoulu

 

Espoon Hiihtoseura (EHS) järjestää kevään 2017 aikana lapsille suunnatun Hiihtäjien Urheilukoulun. Urheilukoulu toteutetaan perheurheilukouluna, jossa lasten ohella myös heidän vanhemmillaan on mahdollisuus osallistua ohjattuun liikuntaan. Lapset voivat osallistua urheilukouluun myös ilman vanhempaa.

Urheilukoulu järjestetään Leppävaaran urheilupuistossa 19.4.–19.6.2017 välisenä aikana kerran viikossa. Urheilukoulun kaksi ensimmäistä kertaa ovat keskiviikkoisin ja sen jälkeen se järjestetään aina maanantaisin klo 18.00-19.00 (pl vappuviikolla 18 ei urheilukoulua).

Urheilukoulu aloitetaan joka kerta kokoontumalla Leppävaaran yleisurheilustadionin katsomon uimahallin puoleiseen päätyyn klo 18.00.

Urheilukoulun pääohjaajana toimii Jari Virtanen (virtanen.jari@hotmail.com / puh. 040 5627724), joka antaa tarvittaessa lisätietoja urheilukoulusta. Apuohjaajina toimivat pääosin EHS:n nuoret valmennusryhmiin kuuluvat kilpahiihtäjät. Pääohjaaja vastaa aikuisten ohjaamisesta ja apuohjaajat pääosin lasten ohjaamisesta

 

 

Urheilukoulun kohderyhmä

 

Urheilukoulu on suunnattu 6–12 vuotiaille (v.2005-2011 syntyneet) monipuolisesta liikunnasta ja juoksemisesta kiinnostuneille lapsille ja heidän vanhemmilleen (tai muulle huoltajalle). Urheilukouluun mahtuu noin 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta lasta ja 10 vanhempaa. Urheilukoulu on tarkoitettu ensisijaisesti EHS:n hiihtokoulussa olleille ja/tai sinne aikoville lapsille sekä urheilukouluun osallistuvien lasten vanhemmille. Osallistujarajoituksen puitteissa urheilukouluun voidaan ottaa myös muita lapsia ja vanhempia.

Urheilukoululaiset jaetaan tarvittaessa sopiviin tasoryhmiin iän, fyysisen kunnon ja muiden liikuntavalmiuksien perusteella.


 

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Urheilukouluun ilmoittaudutaan ilmoittautumislinkistä avautuvan ilmoittautumislomakkeen avulla 17.4.2017 mennessä (täytä lomake huolellisesti). Mikäli urheilukoulussa on vielä tilaa, sinne saa tulla mukaan ja ilmoittautua voi vielä myöhemminkin. Osallistumismahdollisuutta voi tiedustella etukäteen urheilukoulun pääohjaajalta Jari Virtaselta.

Urheilukoulun osallistumismaksu on 40 €/lapsi. Mahdollisilta muilta perheenjäseniltä (lapsi/aikuinen) maksu on 20 €/hlö. Aikuisen osallistuessa urheilukouluun ilman lasta osallistumismaksu on 50 €. Urheilukoulua voi kokeilla ilman maksusitoumusta kaksi kertaa, minkä jälkeen lähetetään lasku osallistumisesta.

Urheilukoulun varustus

Urheilukoulussa on tärkeää huolehtia lasten ja aikuisten säänmukaisesta ja aktiivisen liikkumisen mahdollistavasta varustuksesta. Varustukseen kuuluvat ainakin:

  • Ulkoliikuntavarusteet (kevyttä ja joustavaa materiaalia) sään mukaan – pyritään olemaan liikkeessä lähes koko ajan, joten ei liikaa päälle
  • Kengiksi suositellaan tavallisia lenkkareita (pienimmillä käy myös kevyet ulkoilukengät)
  • Juomapullo (esim. lämmintä vettä)

 

Urheilukoulun tavoitteet ja toimintaidea

Hiihtäjien Urheilukoulu on juoksupainotteinen yleisiin liikuntavalmiuksiin keskittyvä urheilukoulu. Se sopii itsenäisen juoksu- ja liikuntaharrastuksen ohella erinomaisesti hiihtäjän ja useiden muidenkin lajien oheisharjoitteluun. Monipuolisten liikunta- ja etenkin motoristen perustaitojen kehittäminen luo lapsilla hyvän pohjan myöhemmälle nousujohteiselle liikuntavalmiuksien kehittymiselle ja myös tehokkaammalle hiihtotaidon omaksumiselle. Urheilukoulun tavoitteena on:

Lapset

  • monipuolisten liikuntataitojen opettaminen ja harjaannuttaminen
  • juoksu- ja hiihtovalmiuksien edistäminen
  • fyysisen kunnon kohottaminen

Aikuiset (vanhemmat)

  • juoksun sujuvuuden ja turvallisen juoksutekniikan kehittäminen
  • erilaisten liikuntataitojen edistäminen
  • fyysisen kunnon kohottaminen

Urheilukoulun toiminta-ajatuksen mukaisesti lapsilla painotetaan varsinaisten harjoitteiden ohella oppimisen ja liikkumisen leikinomaisuutta sekä mukavaa yhdessäoloa samanhenkisten kavereiden ja vanhempien kanssa. Aikuisten osalta urheilukoulun tarkoituksena on eri ominaisuuksien kehittämisen lisäksi myös liikunta-aktiivisuuden lisääminen ja yhdessä liikkumisen ilo.

Urheilukoulun harjoitukset toteutetaan pääosin erikseen vanhemmille ja lapsille, mutta osittain järjestetään myös yhteisiä liikuntakertoja. Tämän tarkoituksena on mahdollistaa yhdessä liikkuminen sekä erilaisten hyvien harjoitemallien saaminen kotona tapahtuvaa omaa ja lasten liikuntaa varten. Perheen liikunnallisen elämäntavan kautta päämääränä on saada liikuntaharrastuksesta innostuneita lapsia vanhempineen.

Urheilukoulun sisältö ja ohjelma

Hiihtäjien Urheilukoulu sisältää monipuolista liikkumista sekä erilaisten fyysisten ja taidollisten ominaisuuksien kehittämiseen tähtäävää harjoittelua (mm. kestävyys, lihaskunto, nopeus, koordinaatio, liikkuvuus, ketteryys, tasapaino, kehon hallinta ja juoksutekniikka).

Painopiste etenkin pienimmillä urheilukoululaisilla on yleisten liikuntavalmiuksien monipuolisessa kehittämisessä sekä leikinomaisessa liikkumisessa mm. pelien, leikkien ja leikkimielisten kisailujen kautta. Edistyneimmillä lapsilla ja aikuisilla urheilukoulun pääpaino on juoksuvalmiuksien edistämisessä ja myös varsinaisessa juoksutekniikan harjoittelussa monipuolisuutta kuitenkaan unohtamatta.

Urheilukoulussa hyödynnetään hiihtäjänä ja juoksijana kehittymistä tukevia Suomen Urheiluliiton yleisurheiluratoja joko sellaisenaan tai sovelletusti.

Urheilukoulun ohjelma lähetetään urheilukoululaisten vanhemmille erikseen sähköpostilla.