ESPOON HIIHTOSEURA RY

EHS Facebook

Espoon Hiihtoseuran nuorten ryhmän tiimihenkeä kuvastaa tuoreen ylioppilaan Rebecca Ehrnroothin juhliminen samalla isolla porukalla, jolla treenataan. Vuoden valmentajan Maria Heikkilän ohjastama jengi on kiistatta Suomen kovimpia hiihtoryhmiä.

Myös nuorten ryhmän Heidi Oila ja Rasmus Tallberg saivat yo-lakin.

NonameSport suksihionta.fi Vermon Ravirata Rossignol Exel SWIX Varuste.net ivg Charmia
...

View on Facebook

Lasten hiihtokoulu


 

ESPOON HIIHTOSEURAN LASTEN HIIHTOKOULU 2017-2018

lasten_hiihtokoulu7-11-2016_ehs_ryhmakuva

Hiihtokouluohjelma Talvi 18_EHS

Hiihtokouluun ilmoittautuminen on päättynyt. Mahdollisesta osallistumisesta kesken kauden voi kysellä sähköpostilla: juhamatti.mikkolainen at gmail.com


Espoon Hiihtoseuran kauden 2017-2018 lasten hiihtokoulun talvikausi pyörähtää käyntiin 8.1.2017. Hiihtokoulu järjestetään maanantaisin Leppävaaran urheilupuistossa. Kokoontuminen on Leppävaaran yleisurheilustadionin katsomon uimahallin puoleisessa päädyssä klo 18.00. Hiihtokoulukerta kestää reilun tunnin ja päättyy klo 19.15 mennessä.

Mukaan ovat tervetulleita 6­–­­­­12-vuotiaat (v. 2005-2011 syntyneet) hiihdosta kiinnostuneet lapset. Talvikaudella osanottorajoituksia ei lähtökohtaisesti ole, mutta mahdollisen ennakoitua suuremman suosion tapauksessa osanottomäärää voidaan joutua rajoittamaan.

Hiihtokoululaiset jaetaan sopiviin tasoryhmiin iän ja taitojen perusteella.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Ilmoitautuminen tapahtuu yllä olevasta linkistä avautuvan ilmoittautumislomakkeen avulla. Talvikauden ilmoittautumiset 3.1. mennessä. Mikäli hiihtokoulussa on vielä tilaa, sinne saa tulla mukaan ja ilmoittautua voi vielä myöhemminkin. Osallistumismahdollisuutta voi tiedustella etukäteen hiihtokoulun rehtorilta Juha-Matti Mikkolaiselta.

Hiihtokouluun voi ilmoittautua koko kaudelle (syys–maaliskuu) tai vaihtoehtoisesti vain talvikaudelle (tammi–maaliskuu).

Hiihtokoulun vuosimaksut ovat:

 • Koko kaudelle (18.9.–19.3.) 150 euroa sisältäen Ski-Passin (vakuutus).
 • Pelkälle talvikaudelle (8.1.–19.3.) 100 euroa sisältäen Ski-Passin (vakuutus).

Hiihtokoulumaksu laskutetaan erillisellä laskulla.

Varusteet:

Syksyllä (lumeton kausi)

 • Normaalit ulkoilu-/lenkkeilyvarusteet sään mukaan (pyritään olemaan liikkeessä lähes koko ajan, joten ei kuitenkaan liikaa päälle)
 • Juomapullo (esim. lämmintä vettä tai mehua)
 • Välillä ohjelman mukaan myös sauvat; 5-10cm lyhyemmät kuin perinteisen hiihdon sauvat

Talvella:

 • Samat välineet (sukset, sauvat, monot) sopivat molempien hiihtotapojen (perinteinen/vapaa) harjoitteluun, mutta voi olla tarvittaessa myös erilliset välineet molemmille tekniikoille.
 • Perinteisen hiihtotekniikan kerroille pitovoidellut tai pitopohjaiset sukset.
 • Vapaan tekniikan (luistelu) kerroille pitovoiteettomat sukset.
 • Vaatetus talvellakin sään mukaan, suosi joustavia materiaaleja ja kerrospukeutumista. Ei kuitenkaan liikaa päälle.
 • Juomapullo tai -vyö (esim. kuumaa/lämmintä vettä tai mehua)
 • Vinkkejä hiihtovälineiden valintaan esimerkiksi tästä linkistä.

Hiihtokoulussa on aina hyvä olla mukana vähän kuivaa vaihtovaatetusta (pipo, hanskat, pitkähihainen paita, kengät ym.), jota voi vaihtaa päälle tarpeen mukaan heti hiihtokoulun jälkeen vilustumisen ehkäisemiseksi.

Hiihtokoulun sisältö ja ohjelma

Syksyn lumettomalla kaudella on ohjelmassa hiihtämistä tukevaa sulanmaan harjoittelua (kestävyys, koordinaatio, liikkuvuus, taito, nopeus jne.), pääpainon ollessa leikinomaisessa harjoittelussa (mm. pelien, leikkien ja leikkimielisten kisailujen kautta). Heti lumitilanteen salliessa siirrytään lumelle.

Hiihtokaudella on pääasiana leikinomainen hiihtämisen opettelu. Samalla käydään läpi perinteisen ja vapaan hiihtotekniikat, sekä jatketaan syyskauden fyysisten valmiuksien kehittämistä. Opittavia asioita yleisten hiihtotaitojen (tasapaino sekä kehon ja välineiden hallinta jne.) ohella ovat hiihtäjän tasosta riippuen mm: käännökset, alamäen ja ylämäen tekniikat sekä perinteisen (tasatyöntö, yksipotkuinen tasatyöntö, vuorohiihto) ja vapaan hiihtotavan eri tekniikat (kuokka, wassberg, mogren).

Varsinaisten hiihdon ja sitä tukevien harjoitteiden ohella hiihtokoulussa painotetaan leikinomaisuutta ja mukavaa yhdessäoloa tavoitteena saada harrastuksesta innostuneita lapsia.

Lisätietoja hiihtokoulusta antaa:

 • Hiihtokoulun rehtori Juha-Matti Mikkolainen: juhamatti.mikkolainen at gmail.com (tai puh. 040 8395919)

Hiihtokoulun ohjaajina toimivat Juha-Matti Mikkolaisen lisäksi EHS:n nuoret kilpahiihtäjät sekä vapaaehtoiset vanhemmat. Jos haluat apuohjaajaksi hiihtokouluun, ota yhteyttä Juha-Mattiin!