ESPOON HIIHTOSEURA RY

EHS Facebook

Lasten hiihtokoulu


 

 

 

ESPOON HIIHTOSEURAN LASTEN HIIHTOKOULU 2019-2020

lasten_hiihtokoulu7-11-2016_ehs_ryhmakuva

Ilmoittaudu tästä!

Hiihtokouluohjelma 2019-2020 (päivitetty 23.8.)

Hiihtokoulun kauden 2019-2020 ilmoittautuminen on nyt avattu. Ilmoittautua voi yllä olevan linkin kautta. Talvikauden ilmoittautumiset 31.12.2018 mennessä.

Lisätietoja: 


Espoon Hiihtoseuran kauden 2019-2020 lasten hiihtokoulun syyskausi pyörähtää käyntiin 23.9.2018. Hiihtokoulu järjestetään maanantaisin Leppävaaran urheilupuistossa. Kokoontuminen on Leppävaaran yleisurheilustadionin katsomon uimahallin puoleisessa päädyssä klo 18.00. Hiihtokoulukerta kestää reilun tunnin ja päättyy noin klo 19.15 mennessä.

Mukaan ovat tervetulleita 6­–­­­­12-vuotiaat (v. 2007-2013 syntyneet) hiihdosta kiinnostuneet lapset. Syksyn hiihtokouluun mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Talvikaudella osanottorajoituksia ei lähtökohtaisesti ole, mutta mahdollisen ennakoitua suuremman suosion tapauksessa osanottomäärää voidaan joutua rajoittamaan.

Hiihtokoululaiset jaetaan sopiviin tasoryhmiin iän ja taitojen perusteella.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Ilmoittautuminen tapahtuu yllä olevasta linkistä avautuvan ilmoittautumislomakkeen avulla. Talvikauden ilmoittautumiset 31.12.2018 mennessä. Osallistumismahdollisuutta ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen voi tiedustella hiihtokoulun rehtorilta Samina Nummi.

Hiihtokouluun voi ilmoittautua koko kaudelle (syys–maaliskuu) tai vaihtoehtoisesti vain talvikaudelle (tammi–maaliskuu).

Hiihtokoulun vuosimaksut ovat:

 • Koko kaudelle (23.9.–23.3.) 150 euroa sisältäen Ski-Passin (vakuutus). (Syyskausi täynnä)
 • Pelkälle talvikaudelle (13.1.–23.3.) 100 euroa sisältäen Ski-Passin (vakuutus).

Hiihtokoulumaksu laskutetaan erillisellä laskulla kauden päätteeksi.

Varusteet:

Syksyllä (lumeton kausi)

 • Normaalit ulkoilu-/lenkkeilyvarusteet sään mukaan (pyritään olemaan liikkeessä lähes koko ajan, joten ei kuitenkaan liikaa päälle)
 • Juomapullo (esim. lämmintä vettä tai mehua)
 • Välillä ohjelman mukaan myös sauvat; 5-10cm lyhyemmät kuin perinteisen hiihdon sauvat

Talvella:

 • Samat välineet (sukset, sauvat, monot) sopivat molempien hiihtotapojen (perinteinen/vapaa) harjoitteluun, mutta voi olla tarvittaessa myös erilliset välineet molemmille tekniikoille.
 • Perinteisen hiihtotekniikan kerroille pitovoidellut tai pitopohjaiset sukset.
 • Vapaan tekniikan (luistelu) kerroille pitovoiteettomat sukset.
 • Vaatetus talvellakin sään mukaan, suosi joustavia materiaaleja ja kerrospukeutumista. Ei kuitenkaan liikaa päälle.
 • Juomapullo tai -vyö (esim. kuumaa/lämmintä vettä tai mehua)
 • Vinkkejä hiihtovälineiden valintaan esimerkiksi tästä linkistä.

Hiihtokoulussa on aina hyvä olla mukana vähän kuivaa vaihtovaatetusta (pipo, hanskat, pitkähihainen paita, kengät ym.), jota voi vaihtaa päälle tarpeen mukaan heti hiihtokoulun jälkeen vilustumisen ehkäisemiseksi.

Hiihtokoulun sisältö ja ohjelma

Syksyn lumettomalla kaudella on ohjelmassa hiihtämistä tukevaa sulanmaan harjoittelua (kestävyys, koordinaatio, liikkuvuus, taito, nopeus jne.), pääpainon ollessa leikinomaisessa harjoittelussa (mm. pelien, leikkien ja leikkimielisten kisailujen kautta). Heti lumitilanteen salliessa siirrytään lumelle.

Hiihtokaudella on pääasiana leikinomainen hiihtämisen opettelu. Samalla käydään läpi perinteisen ja vapaan hiihtotekniikat, sekä jatketaan syyskauden fyysisten valmiuksien kehittämistä. Opittavia asioita yleisten hiihtotaitojen (tasapaino sekä kehon ja välineiden hallinta jne.) ohella ovat hiihtäjän tasosta riippuen mm: käännökset, alamäen ja ylämäen tekniikat sekä perinteisen (tasatyöntö, yksipotkuinen tasatyöntö, vuorohiihto) ja vapaan hiihtotavan eri tekniikat (kuokka, wassberg, mogren).

Varsinaisten hiihdon ja sitä tukevien harjoitteiden ohella hiihtokoulussa painotetaan leikinomaisuutta ja mukavaa yhdessäoloa tavoitteena saada harrastuksesta innostuneita lapsia.

Lisätietoja hiihtokoulusta antaa:

 • Hiihtokoulun rehtori – Samina Nummi, samina.nummi@gmail.com

Hiihtokoulun ohjaajina toimivat – lisäksi EHS:n nuoret kilpahiihtäjät sekä vapaaehtoiset vanhemmat. Jos haluat apuohjaajaksi hiihtokouluun, ota yhteyttä -!

Kotimainen Charmia-Keittiö