ESPOON HIIHTOSEURA RY

Tapahtumat

There are no upcoming events.

EHS Facebook

Hiihtäjien Urheilukoulun päätöskerran (19.6.) juoksurataosuus. Aurinko paistaa ja hiki virtaa lasten ja vanhempien suorittaessa innolla yhteistä liikuntatehtäväänsä!😊 ...

View on Facebook

"Aivan loistava avaus Espoon Hiihtoseuralta", oli yksi eilen päättyneen ja laatuaan ensimmäisen Hiihtäjien Urheilukoulun palautekierroksen kommenteista. Uudella perheurheilukoulu-konseptilla järjestetty parin kuukauden juoksupainotteinen ja monipuolisiin liikuntavalmiuksiin keskittyvä urheilukoulu sisälsi lapsille ja vanhemmille niin omia kuin yhteisiäkin liikuntaosuuksia. Lasten ohjelmassa hyödynnettiin myös SUL:n Junior Juoksukoulu -oppeja ja yleisurheiluratoja, ja vanhemmillekin annettiin juoksuopetuksen tehopaketti.

Päätöskerran "Olympialaisissa" kerrattiin ja testattiin kevään aikana opittuja taitoja ja valmiuksia - perheiden päästessä itse suunnittelemaan, järjestämään ja ohjaamaan oman liikuntatehtävänsä muille osallistujille. Teemoina olivat juoksurata, koordinaatiot ja ketteryys, lihaskunto, liikkuvuus sekä hypyt ja loikat. Näihin aurinkoisiin tunnelmiin hyvää ja treenirikasta kesänjatkoa!😎🌞🏃
...

View on Facebook

Tietoja seurasta


Espoon Hiihtoseura (EHS) on maastohiidon erikoisseura, joka on perustettu vuonna 1980. Seurassa on jäseniä lähes 500, ja toimintaa on ympäri vuoden. Seuran toimialueena on Espoo ja Kauniainen. Seura on ollut jo usean vuoden ajan Suomen Hiihtoliiton valioseura, ja lisäksi seura on valittu Nuoren Suomen sinettiseuraksi. EHS on ollut Suomen Hiihtoliiton seuraluokittelussa kaudella 2013-14 Suomen kolmanneksi paras ja kaudesta 2009-10 asti koko ajan viiden parhaan suomalaisen hiihtoseuran joukossa. Lisäksi kaudella 2009-2010 EHS valittiin eniten toimintaansa parantaneeksi seuraksi.

Espoon Hiihtoseura järjestää lapsille hiihdon harrastus- ja kilpailutoimintaa sekä järjestää nuorille ja aikuisille kilpailumenestykseen tähtäävää hiihdon valmennus- ja harjoitustoimintaa. Kaudella 2015-16 seuran valmennus- ja harjoitusryhmissä on yhteensä noin 100 kilpahiihtäjää. Näiden lisäksi lasten (6-12v) hiihtokouluihin osallistuu vuosittain noin 50-70 lasta.

Espoon Hiihtoseura järjestää vuosittain kaikille avoimia lasten hiihtokilpailuja 6-14 vuotiaille, ja niihin on viime vuosina osallistunut yhteensä koko talven aikana noin 200-250 eri kilpailijaa. Hiihtosuorituksia näissä kisoissa on kirjattu yhteensä noin 500-600/talvi.

Espoon Hiihtoseura järjestää lisäksi sekä piirikunnallisia että kansallisia hiihtokilpailuja. Seura tuottaa palveluita myös harrastehiihtäjille mm. hiihdon tekniikkakurssien ja voitelupalvelun muodossa sekä järjestää kaupungin kouluvirastolle ala-asteiden hiihtokilpailut vuosittain. Seuralla on myös murtsikkakirjasto, josta vuokrataan hiihtovälineitä. Seuran murtsikkakirjastoa käyttävät ahkerasti myös Espoon koulut.