Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].

Lasten hiihtokoulu

ESPOON HIIHTOSEURAN LASTEN HIIHTOKOULU 2021-2022

lasten_hiihtokoulu7-11-2016_ehs_ryhmakuva

Hiihtokoulu alkaa 27.9.2021 ja mukaan otetaan 15 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä.
Hiihtokoulu on ensisijaisesti vuonna 2009-2015 syntyneille lapsille.
Hiihtokoulu pidetään Leppävaarassa maanantaisin klo 17:45-19:00.
Hiihtokoulu jatkuu vuoden loppuun ja osallistujat voivat jatkaa talven hiihtokouluun.
Hinta syksy 100 € ja syksy+talvi 175 €.
Huom! Osallistujat hoitavat vakuutuksensa itse. Jos lapsellasi ei vielä ole vakuutusta, osoitteesta Suomisport.fi voi hankkia Sporttipassin ja vakuutuksen.
Hiihtokoulun vetäjänä toimii Oskari Yli-Penttilä (oskariype (a) gmail.com )

Ilmoittautumislinkki tässä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen talven hiihtokouluun niille, jotka eivät osallistu syksyn hiihtokouluun, myöhemmin tällä sivustolla.

Lisätietoja talven hiihtokoulusta

Hiihtokoulu järjestetään maanantaisin Leppävaaran urheilupuistossa. Kokoontuminen on Leppävaaran yleisurheilustadionin katsomon uimahallin puoleisessa päädyssä klo 17:45. Hiihtokoulukerta kestää reilun tunnin ja päättyy klo 19.00 mennessä.

Mukaan ovat tervetulleita 6­–­­­­12-vuotiaat (v. 2009-2015 syntyneet) hiihdosta kiinnostuneet lapset.

Hiihtokoululaiset jaetaan sopiviin tasoryhmiin iän ja taitojen perusteella.

Pitäkää huolta väriliivistä, joka jaetaan teille ensimmäisellä kerralla. Koronatilanteen vuoksi jokainen pitää saman liivin koko hiihtokoulun ajan. Muista ottaa liivi jokaiselle hiihtokoulukerralle mukaan ja palauta se viimeisellä kerralla!

Varusteet:

Syksyllä (lumeton kausi)

• Normaalit ulkoilu-/lenkkeilyvarusteet sään mukaan (pyritään olemaan liikkeessä lähes koko ajan, joten ei kuitenkaan liikaa päälle)
  • Juomapullo (esim. lämmintä vettä tai mehua)
  • Välillä ohjelman mukaan myös sauvat; 5-10 cm lyhyemmät kuin perinteisen hiihdon sauvat

Talvella:

• Samat välineet (sukset, sauvat, monot) sopivat molempien hiihtotapojen (perinteinen/vapaa) harjoitteluun, mutta voi olla tarvittaessa myös erilliset välineet molemmille tekniikoille.
  • Perinteisen hiihtotekniikan kerroille pitovoidellut tai pitopohjaiset sukset.
  • Vapaan tekniikan (luistelu) kerroille pitovoiteettomat sukset.
  • Vaatetus talvellakin sään mukaan, suosi joustavia materiaaleja ja kerrospukeutumista. Ei kuitenkaan liikaa päälle.
  • Juomapullo tai -vyö (esim. kuumaa/lämmintä vettä tai mehua)
  • Vinkkejä hiihtovälineiden valintaan esimerkiksi tästä linkistä.

Hiihtokoulussa on aina hyvä olla mukana vähän kuivaa vaihtovaatetusta (pipo, hanskat, pitkähihainen paita, kengät ym.), jota voi vaihtaa päälle tarpeen mukaan heti hiihtokoulun jälkeen vilustumisen ehkäisemiseksi.

Hiihtokoulun sisältö ja ohjelma

Syksyn lumettomalla kaudella on ohjelmassa hiihtämistä tukevaa sulanmaan harjoittelua (kestävyys, koordinaatio, liikkuvuus, taito, nopeus jne.), pääpainon ollessa leikinomaisessa harjoittelussa (mm. pelien, leikkien ja leikkimielisten kisailujen kautta). Heti lumitilanteen salliessa siirrytään lumelle.

Hiihtokaudella on pääasiana leikinomainen hiihtämisen opettelu. Samalla käydään läpi perinteisen ja vapaan hiihtotekniikat, sekä jatketaan syyskauden fyysisten valmiuksien kehittämistä. Opittavia asioita yleisten hiihtotaitojen (tasapaino sekä kehon ja välineiden hallinta jne.) ohella ovat hiihtäjän tasosta riippuen mm: käännökset, alamäen ja ylämäen tekniikat sekä perinteisen (tasatyöntö, yksipotkuinen tasatyöntö, vuorohiihto) ja vapaan hiihtotavan eri tekniikat (kuokka, wassberg, mogren).

Varsinaisten hiihdon ja sitä tukevien harjoitteiden ohella hiihtokoulussa painotetaan leikinomaisuutta ja mukavaa yhdessäoloa tavoitteena saada harrastuksesta innostuneita lapsia.

Lisätietoja hiihtokoulusta :

• info@espoonhiihtoseura.fi tai oskariype(at)gmail.com

Hiihtokoulun ohjaajina toimivat Oskarin lisäksi EHS:n nuoret kilpahiihtäjät sekä vapaaehtoiset vanhemmat. Jos haluat apuohjaajaksi hiihtokouluun, ota yhteyttä !