Lasten hiihtokoulu

ESPOON HIIHTOSEURAN LASTEN HIIHTOKOULU 2020-2021

lasten_hiihtokoulu7-11-2016_ehs_ryhmakuva

Ilmoittautuminen Espoon hiihtoseuran hiihtokoulutuu 2020-2021

• Hiihtokoulu on ensisijaisesti vuonna 2008-2014 syntyneille lapsille.
  • Hiihtokoulu alkaa tammikuun 2021 alussa.
  • Hiihtokoulu pidetään Leppävaarassa maanantaisin klo 17:30-18:30.
  • Hiihtokoulu jatkuu vähintään maaliskuun loppuun.
  • Hiihtokoulu järjestetään, jos koronatilanne sallii. EHS:n johtokunta tekee lopullisen päätöksen hiihtokoulun aloitusajankohdasta huomioiden pk-seudun koronaohjeistukset.
  • Hinta 110 € sisältää Skipassin ja vakuutuksen.
  • Ilmoittautuneille lähetetään tarkempaa infoa sähköpostitse ennen hiihtokoulun alkua.

Linkki Ilmoittautumislomakkeeseen:

Lisätietoja (päivittyvät myöhemmin)

Hiihtokoulu järjestetään maanantaisin Leppävaaran urheilupuistossa. Kokoontuminen on Leppävaaran yleisurheilustadionin katsomon uimahallin puoleisessa päädyssä klo 18.00. Hiihtokoulukerta kestää reilun tunnin ja päättyy noin klo 19.15 mennessä.

Mukaan ovat tervetulleita 6­–­­­­12-vuotiaat (v. 2008-2014 syntyneet) hiihdosta kiinnostuneet lapset.

Hiihtokoululaiset jaetaan sopiviin tasoryhmiin iän ja taitojen perusteella.

Varusteet:

Syksyllä (lumeton kausi)

• Normaalit ulkoilu-/lenkkeilyvarusteet sään mukaan (pyritään olemaan liikkeessä lähes koko ajan, joten ei kuitenkaan liikaa päälle)
  • Juomapullo (esim. lämmintä vettä tai mehua)
  • Välillä ohjelman mukaan myös sauvat; 5-10cm lyhyemmät kuin perinteisen hiihdon sauvat

Talvella:

• Samat välineet (sukset, sauvat, monot) sopivat molempien hiihtotapojen (perinteinen/vapaa) harjoitteluun, mutta voi olla tarvittaessa myös erilliset välineet molemmille tekniikoille.
  • Perinteisen hiihtotekniikan kerroille pitovoidellut tai pitopohjaiset sukset.
  • Vapaan tekniikan (luistelu) kerroille pitovoiteettomat sukset.
  • Vaatetus talvellakin sään mukaan, suosi joustavia materiaaleja ja kerrospukeutumista. Ei kuitenkaan liikaa päälle.
  • Juomapullo tai -vyö (esim. kuumaa/lämmintä vettä tai mehua)
  • Vinkkejä hiihtovälineiden valintaan esimerkiksi tästä linkistä.

Hiihtokoulussa on aina hyvä olla mukana vähän kuivaa vaihtovaatetusta (pipo, hanskat, pitkähihainen paita, kengät ym.), jota voi vaihtaa päälle tarpeen mukaan heti hiihtokoulun jälkeen vilustumisen ehkäisemiseksi.

Hiihtokoulun sisältö ja ohjelma

Syksyn lumettomalla kaudella on ohjelmassa hiihtämistä tukevaa sulanmaan harjoittelua (kestävyys, koordinaatio, liikkuvuus, taito, nopeus jne.), pääpainon ollessa leikinomaisessa harjoittelussa (mm. pelien, leikkien ja leikkimielisten kisailujen kautta). Heti lumitilanteen salliessa siirrytään lumelle.

Hiihtokaudella on pääasiana leikinomainen hiihtämisen opettelu. Samalla käydään läpi perinteisen ja vapaan hiihtotekniikat, sekä jatketaan syyskauden fyysisten valmiuksien kehittämistä. Opittavia asioita yleisten hiihtotaitojen (tasapaino sekä kehon ja välineiden hallinta jne.) ohella ovat hiihtäjän tasosta riippuen mm: käännökset, alamäen ja ylämäen tekniikat sekä perinteisen (tasatyöntö, yksipotkuinen tasatyöntö, vuorohiihto) ja vapaan hiihtotavan eri tekniikat (kuokka, wassberg, mogren).

Varsinaisten hiihdon ja sitä tukevien harjoitteiden ohella hiihtokoulussa painotetaan leikinomaisuutta ja mukavaa yhdessäoloa tavoitteena saada harrastuksesta innostuneita lapsia.

Lisätietoja hiihtokoulusta :

• info@espoonhiihtoseura.fi tai oskariype(at)gmail.com

Hiihtokoulun ohjaajina toimivat – lisäksi EHS:n nuoret kilpahiihtäjät sekä vapaaehtoiset vanhemmat. Jos haluat apuohjaajaksi hiihtokouluun, ota yhteyttä -!