This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The user has not authorized application 1332798716823516. Type: OAuthException

Tietoja Espoon hiihtoseurasta

Espoon Hiihtoseura (EHS) on maastohiihdon erikoisseura, joka on perustettu vuonna 1980. Seurassa on jäseniä lähes 500, ja toimintaa on ympäri vuoden. EHS:n toiminnasta löytyy mahdollisuuksia lapsista aikuisiin ja aloittelijoista huippu-urheiluun. Seuran toimialueena on Espoo ja Kauniainen. EHS on valittu vuonna 2017 Suomen Olympiakomitean Tähtiseuraksi “Lapset ja nuoret” -osa-alueella. Tähtimerkki on osoitus seuratoiminnan laadusta sekä seuran halusta arvioida ja kehittää jatkuvasti toimintaansa tavoitteiden mukaisesti. Tähtiseura-status auditoidaan vuonna 2021 ja tavoitteena on säilyttää Espoon Hiihtoseuran asema Tähtiseurana.

Espoon Hiihtoseura järjestää lapsille hiihdon harrastus- ja kilpailutoimintaa sekä nuorille ja aikuisille kilpailumenestykseen tähtäävää hiihdon valmennus- ja harjoitustoimintaa. Kaudella 2021-22 seuran valmennus- ja harjoitusryhmissä on yhteensä noin 130 kilpahiihtäjää. Näiden lisäksi lasten (6-12 v) hiihtokouluihin osallistuu vuosittain noin 50-70 lasta.

Espoon hiihtoseura oli Suomen Hiihtoliiton seuraluokittelun ykkönen kaudella 2020-21, kolmas vuonna 2019 ja niinikään paras vuonna 2018. Kaudella 2019-20 seuraluokittelua ei tehty koronapandemian vuoksi. Paras juniorisoseura EHS on ollut vuodesta 2018 lähtien. Suomen hiihtoliitto valitsi EHS:n Maria Heikkilän vuoden valmentajaksi 2018. Maastohiihdon seuraluokittelussa pisteitä saa nuorisotoiminnasta, huippu-urheilusta ja harrastehiihtotoiminnasta. Menestys seuraluokittelussa kuvastaa hyvin EHS:n monipuolista ja laaja-alaista toimintaa.

Espoon Hiihtoseura järjestää vuosittain kaikille 6-14 vuotiaille avoimia lasten hiihtokilpailuja, ja niihin on viime vuosina osallistunut yhteensä koko talven aikana 300-400 eri kilpailijaa. Hiihtosuorituksia näissä kisoissa on kirjattu noin 500-700/talvi. Vuonna 2021 lastenhiihtoja ei pystytty järjestämään koronapandemian vuoksi. Samoin edellisenä vuonna 2020 ensin lumipula ja sitten pandemia estivät kisojen järjestämisen.

Espoon Hiihtoseura järjestää lisäksi kansallisia ja FIS-tason hiihtokilpailuja. Seura tuottaa palveluita myös harrastehiihtäjille järjestämällä mm. hiihdon tekniikkakursseja ja voitelupalvelua. Seuralla on myös murtsikkakirjasto, jota Espoon koulut käyttävät ahkerasti. Murtsikkakirjastosta voi myös vuokrata hiihtovälineitä.