Espoon Hiihtoseuran (EHS) jokatalvinen perinne on ollut tarjota kaikille lapsille avoimet ja ilmaiset Lasten Hiihdot 4-14-vuotiaille tytöille ja pojille. Korona-aikana hiihdot olivat hetken tauolla, mutta perinne on elvytetty taas parin viime talven aikana onnistuneesti henkiin. Viime vuonna järjestimme viisi tapahtumaa, joissa tehtiin kaikkiaan lähes 900 urheilusuoritusta. Tällä osallistujamäärällä EHS:n Lasten Hiihdot lienevät valtakunnan suurin lastenhiihtotapahtumasarja.

Tänä talvena järjestämämme 5 tapahtumaa, joista ensimmäinen lauantaina 13.1.2024 klo 13.00 alkaen Oittaan niittyladulla. Seuraavat tapahtumat sitten la 20.1. ja su 4.2. Oittaalla ja edelleen la 2.3. ja la 16.3. Leppävaaran stadionilla. Tapahtuman ilmoittautuminen avataan Espoon Hiihtoseuran nettisivuilla noin viikkoa ennen varsinaista tapahtumaa. Jokainen ilmoittautunut lapsi saa lähtöajan, jotka julkaistaan etukäteen. Näin perheen ei tarvitse olla paikan päällä koko tapahtumaa, vaan vierailun voi ajoittaa lähtöaikojen mukaan. Jokainen lapsi saa myös kilpailuliivin infosta tapahtuma-alueelta kilpailun ajaksi sekä mitalin maalissa omakseen. Ja kuten muissakin suurissa hiihtokilpailuissa, jokainen lapsi voidaan ikuistaa tapahtuman tukijoiden haastatteluseinän edessä mitali kaulassa ja puna poskilla maaliintulon jälkeen. Tulokset julkaistaan tapahtuman jälkeen samalla edellä mainitulla nettisivulla. Tapahtumaan voi ilmoittautua rajoitetusti myös paikan päällä, sillä olemme varanneet muutamia ylimääräisiä nimeämättömiä aikoja kunkin sarjan perään.

Tapahtumassa on sarjat pääsääntöisesti ikävuosittain alle 4v sarjasta alkaen (2020 tai aiemmin syntyneet) aina 14-vuotiaiden sarjaan asti. Tytöille ja pojille on omat sarjansa. Nuoremmissa sarjoissa kaikki kilpailut hiihdetään perinteisellä tyylillä. Alle 8-vuotiaiden sarjasta alkaen kolme (3) osakilpailua hiihdetään vapaalla hiihtotyylillä. Kuten edellä on todettu, jokainen maaliintulija palkitaan mitalilla sekä tapahtuman tukijoiden palkinnoilla. Lisäksi jokaisesta tapahtumasta lapset saavat ns. hiihto-cup pisteitä. Kauden päätyttyä myös kunkin sarjan kolme eniten hiihto-cup-pisteitä kerännyttä lasta palkitaan.

Suksia, monoja ja sauvoja myös lainattavissa

Koemme myös tärkeäksi sen, että jokainen halukas lapsi voi kokea hiihtokilpailun tunnelmaa myös ladulla, vaikka omia hiihtovälineitä ei olisikaan. Eräs tukijoistamme, Microsoft, on lahjoittanut suksisetti-kirjaston (sukset, monot, sauvat) vapaasti lainattavissa olevia hiihtovälineitä. Suksisettejä lainaamme kisoissa niin monelle, kuin niitä riittää. Lisäksi sukset, monot ja sauvat ovat Oittaalla Maastohiihtocenterin kivijalkamyymälällä lainattavissa myös viikonloppuisin hiihdon kokeilua varten.

Talvi on alkanut hyvin ja Espoon kaupungin toimesta olemme saaneet erinomaiset harrastusolosuhteet koko kaupunkiin. Toivotammekin kaikki lapset tervetulleiksi Espoon Hiihtoseuran Lasten Hiihtoihin talven aikana kokemaan hiihtämisen riemua!